Cestovní frenchpress - 750 ml

Cestovní frenchpress pro přípravu kávy nebo čaje s lisovacím filtrem a objemovou stupnicí na stěně. Skládací ucha s termoizolačním povrchem. Objem 750 ml. Frenchpress je uložen v textilní síťce.
790,00 Kč
Výrobce: Widesea
Kód: P0001
Skladem
Dodání do 3 dnů
+ -

Díky cestovnímu frenchpressu si připravíš kávu kdekoliv na cestách. Cestovní frenchpress slouží zároveň jako praktická nádoba se skládacími uchy pokrytými termoizolačním materiálem. Na stěnách uvnitř nádoby najdeš objemovou stupnici s vyznačením 250 ml, 500 ml a 750 ml. Nádoba má až po okraj objem rovný 1 l. Celý frenchpress je uložen v textilní síťce, která ho chrání proti poškození při přepravě.

Rozměry

Výška 13 cm, průměr 11 cm

Návod na přípravu

30 gramů kávy pomel na nejhrubší stupeň tvého ručního mlýnku a zalij 500 ml ohřáté vody. Ideální je použít vodu těsně před bodem varu, tedy přibližně okolo 95 °C. Důležité je namočit veškerou pomletou kávu. Po půl minutě kávu promíchej a přiklop sítkem pro přefiltrování. Dále kávu již nemíchej, urychloval bys tak extrakci, která je právě ovlivněná prouděním vody okolo kávových částic.
Kávu nechej extrahovat 4 - 6 minut, s ohledem na to, jak moc intenzivní šálek chceš. Čím déle, tím intenzivnější chuť.
Po uplynutí této doby kávu přelij do šálku, abys oddělil nápoj od kávové sedliny. Pokud bys tak neučinil, dojde jednak k přeextrahování kávy, což znamená, že ti káva začne hořknout, ale především se do nápoje začnou uvolňovat látky, které jsou pro lidské tělo škodlivé. To je například hlavní rozdíl oproti klasickému turku.

Jaká je káva připravená ve frenchpressu

Očekávej intenzivnější šálek, jelikož je káva přefiltrovaná pouze přes kovové sítko. Díky tomu se do kávy uvolní větší množství olejů, které například při přípravě V60 zachytí papírový filtr.

Díky cestovnímu frenchpressu si připravíš kávu kdekoliv na cestách. Cestovní frenchpress slouží zároveň jako praktická nádoba se skládacími uchy pokrytými termoizolačním materiálem. Na stěnách uvnitř nádoby najdeš objemovou stupnici s vyznačením 250 ml, 500 ml a 750 ml. Nádoba má až po okraj objem rovný 1 l. Celý frenchpress je uložen v textilní síťce, která ho chrání proti poškození při přepravě.

Rozměry

Výška 13 cm, průměr 11 cm

Návod na přípravu

30 gramů kávy pomel na nejhrubší stupeň tvého ručního mlýnku a zalij 500 ml ohřáté vody. Ideální je použít vodu těsně před bodem varu, tedy přibližně okolo 95 °C. Důležité je namočit veškerou pomletou kávu. Po půl minutě kávu promíchej a přiklop sítkem pro přefiltrování. Dále kávu již nemíchej, urychloval bys tak extrakci, která je právě ovlivněná prouděním vody okolo kávových částic.
Kávu nechej extrahovat 4 - 6 minut, s ohledem na to, jak moc intenzivní šálek chceš. Čím déle, tím intenzivnější chuť.
Po uplynutí této doby kávu přelij do šálku, abys oddělil nápoj od kávové sedliny. Pokud bys tak neučinil, dojde jednak k přeextrahování kávy, což znamená, že ti káva začne hořknout, ale především se do nápoje začnou uvolňovat látky, které jsou pro lidské tělo škodlivé. To je například hlavní rozdíl oproti klasickému turku.

Jaká je káva připravená ve frenchpressu

Očekávej intenzivnější šálek, jelikož je káva přefiltrovaná pouze přes kovové sítko. Díky tomu se do kávy uvolní větší množství olejů, které například při přípravě V60 zachytí papírový filtr.