Omlouváme se - tento produkt již není k dispozici

Kolumbie Monteblanco Carbonic Macerated Washed - káva v dripbagu 5 ks

Káva pro náročnější konzumenty, se kterou zažijete naprostou explozi chutí. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
155,00 Kč
Výrobce: The Roses
Kód: P0039
Skladem
Dodání do 3 dnů
+ -

O kávě

Káva pro náročnější konzumenty, se kterou zažijete naprostou explozi chutí. Výrazná chuť tropického ovoce a vysoká acidita se sladkostí je ideální pro všechny, kteří ocení opravdu chuťově unikátní kávy.

  • Země původu: Kolumbie
  • Producent: Rodrigo Sanchez
  • Proces zpracování: Carbonic Macerated Washed
  • Odrůda: Caturra, Bourbon
  • Nadmořská výška: 1 500 – 1 800 m. n. m.
  • Chuťový profil: dračí ovoce, meruňky, maliny

Způsob zpracování

Proces zpracování začíná fermentací v hermeticky uzavřených nádobách, kde je vytvořeno anaerobní prostředí pomocí oxidu uhličitého. Tento inovativní přístup stimuluje enzymatické reakce a přispívá k vytvoření bohatých aromatických složek, které jsou pro kávy zpracované metodou carbonic macerated charakteristické.
Během fermentace se pečlivě sleduje teplota a pH, aby se zajistila optimální atmosféra pro rozklad cukrů a aromatických složek, které ovlivňují chuť kávy. Po dokončení fermentace je káva promyta a následně se zrna suší na slunci. Po vysušení na vlhkost okolo 10–12 % se káva zabalí do pytlů a exportuje.

O regionu, odkud káva pochází

Finca Monteblanco leží v národním přírodním parku Cueva de los Guacharos, přímo v údolí řeky Suaza. Přírodní krajina, která se rozprostírá všemi směry, poskytuje farmě přímé spojení s nádhernou flórou a faunou, která se v ní vyskytuje. Farmář Rodrigo Sanchez, který farmu vlastní, obhospodařuje přibližně 14 ha, na kterých pěstuje primárně odrůdy Caturra, Bourbon, Pink Bourbon a Geisha. Tento lot byl zpracován metodou Carbonic-macerated Washed. Carbonic maceration je fermentace, která je propůjčená z výroby vína. Proces zpracování této kávy začíná fermentací v hermeticky uzavřených nádobách, kde je vytvořeno anaerobní prostředí pomocí oxidu uhličitého. Tento inovativní přístup stimuluje enzymatické reakce a přispívá k vytvoření bohatých aromatických složek, které jsou pro CM kávy charakteristické. Během fermentace se pečlivě sleduje teplota a pH, aby se zajistila optimální atmosféra pro rozklad cukrů a aromatických složek, které ovlivňují chuť kávy. Po dokončení fermentace je káva promyta a následně se zrna suší na slunci.

Káva v dripbagu

Káva, kterou díky pratkickému filtru dripbag budeš mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáš si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. Pro mnoho motorkářů je jízda na motocyklu o svobodě, dobrodružství a objevování nových míst. A když si na své motorkářské výpravě chceš vychutnat skvělý šálek kávy, pak je zde praktický a pohodlný doplněk – drip bag s kávou. Tento inovativní způsob přípravy kávy se stává stále oblíbenějším mezi motorkáři, kteří si chtějí užít chutnou kávu na cestě, bez nutnosti složité přípravy. Jedna z největších výhod drip bagu je jeho snadná přenosnost. Jsou lehké, skladné a jednoduše se vejdou do batohu nebo kufru motorky. To znamená, že můžeš mít vždy po ruce svou oblíbenou kávu, ať už se jedná o dlouhé motocyklové výlety nebo pouhý víkendový výlet kolem komína. Další výhodou je rychlost a jednoduchost přípravy. Stačí otevřít sáček, zavěsit ho na hrnek nebo šálek, a zalít horkou vodou. Káva se pomalu propouští filtrem a dole v hrnku se objevuje skvělá výběrová káva připravená k okamžitému pití. To znamená, že nemusíš hledat kavárny nebo benzínové stanice, aby sis dopřál svůj oblíbený nápoj. Navíc o kvalitě kávy na benzinových stanicích by se často dalo s úspěchem pochybovat. S naší kávou v dripbagu stačí si zastavit na vhodném místě, připravit si svůj šálek kávy a vychutnat. Život je příliš krátký pro jízdu na špatných strojích a pití nekvalitní kávy. Užívej si život plnými doušky.

Jak kávu balíme

Za normálních okolností pomletá káva velice rychle oxiduje a ztrácí tak aroma a chuť. My tomu předcházíme. Díky tomu, že jsou pytlíčky bezprostředně po pomletí kávy baleny v ochranné atmosféře, nedochází ke ztrátě aroma a chuti kávy. Proto můžeme garantovat délku až jednoho roku, po kterou je káva v nejlepší kondici.

Návod na přípravu kávy v dripbagu

  1. Roztrhni obal a vytáhni drip bag.
  2. Utrhni horní část v místě vyznačených značek.
  3. Roztáhni drip bag pomocí papírových pacek a ty zahákni za okraj hrnku.
  4. Zalej horkou vodou plný filtr a po vykapání kávy ještě jednou až do vrchu.

Na 2 zalití získáš 150 ml skvělé kávy.

Tipy

Nenechávej vodu projít varem, při teplotě vody někde kolem 95°C získáš nejlepší chuť kávy.

Objevuj nové chutě, které nalezneš jen ve výběrové kávě. Jak bude káva chutnat najdeš v chuťovém profilu v černém ráměčku na krabičce s dripbagy. Svět výběrové kávy ti otevírá nové možnosti. Zjistíš, že káva může chutnat po oříšcích, po čokoládě, po různém ovoci a obsahuje další nepřeberné množství chutí a vůní.

O kávě

Káva pro náročnější konzumenty, se kterou zažijete naprostou explozi chutí. Výrazná chuť tropického ovoce a vysoká acidita se sladkostí je ideální pro všechny, kteří ocení opravdu chuťově unikátní kávy.

  • Země původu: Kolumbie
  • Producent: Rodrigo Sanchez
  • Proces zpracování: Carbonic Macerated Washed
  • Odrůda: Caturra, Bourbon
  • Nadmořská výška: 1 500 – 1 800 m. n. m.
  • Chuťový profil: dračí ovoce, meruňky, maliny

Způsob zpracování

Proces zpracování začíná fermentací v hermeticky uzavřených nádobách, kde je vytvořeno anaerobní prostředí pomocí oxidu uhličitého. Tento inovativní přístup stimuluje enzymatické reakce a přispívá k vytvoření bohatých aromatických složek, které jsou pro kávy zpracované metodou carbonic macerated charakteristické.
Během fermentace se pečlivě sleduje teplota a pH, aby se zajistila optimální atmosféra pro rozklad cukrů a aromatických složek, které ovlivňují chuť kávy. Po dokončení fermentace je káva promyta a následně se zrna suší na slunci. Po vysušení na vlhkost okolo 10–12 % se káva zabalí do pytlů a exportuje.

O regionu, odkud káva pochází

Finca Monteblanco leží v národním přírodním parku Cueva de los Guacharos, přímo v údolí řeky Suaza. Přírodní krajina, která se rozprostírá všemi směry, poskytuje farmě přímé spojení s nádhernou flórou a faunou, která se v ní vyskytuje. Farmář Rodrigo Sanchez, který farmu vlastní, obhospodařuje přibližně 14 ha, na kterých pěstuje primárně odrůdy Caturra, Bourbon, Pink Bourbon a Geisha. Tento lot byl zpracován metodou Carbonic-macerated Washed. Carbonic maceration je fermentace, která je propůjčená z výroby vína. Proces zpracování této kávy začíná fermentací v hermeticky uzavřených nádobách, kde je vytvořeno anaerobní prostředí pomocí oxidu uhličitého. Tento inovativní přístup stimuluje enzymatické reakce a přispívá k vytvoření bohatých aromatických složek, které jsou pro CM kávy charakteristické. Během fermentace se pečlivě sleduje teplota a pH, aby se zajistila optimální atmosféra pro rozklad cukrů a aromatických složek, které ovlivňují chuť kávy. Po dokončení fermentace je káva promyta a následně se zrna suší na slunci.

Káva v dripbagu

Káva, kterou díky pratkickému filtru dripbag budeš mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáš si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. Pro mnoho motorkářů je jízda na motocyklu o svobodě, dobrodružství a objevování nových míst. A když si na své motorkářské výpravě chceš vychutnat skvělý šálek kávy, pak je zde praktický a pohodlný doplněk – drip bag s kávou. Tento inovativní způsob přípravy kávy se stává stále oblíbenějším mezi motorkáři, kteří si chtějí užít chutnou kávu na cestě, bez nutnosti složité přípravy. Jedna z největších výhod drip bagu je jeho snadná přenosnost. Jsou lehké, skladné a jednoduše se vejdou do batohu nebo kufru motorky. To znamená, že můžeš mít vždy po ruce svou oblíbenou kávu, ať už se jedná o dlouhé motocyklové výlety nebo pouhý víkendový výlet kolem komína. Další výhodou je rychlost a jednoduchost přípravy. Stačí otevřít sáček, zavěsit ho na hrnek nebo šálek, a zalít horkou vodou. Káva se pomalu propouští filtrem a dole v hrnku se objevuje skvělá výběrová káva připravená k okamžitému pití. To znamená, že nemusíš hledat kavárny nebo benzínové stanice, aby sis dopřál svůj oblíbený nápoj. Navíc o kvalitě kávy na benzinových stanicích by se často dalo s úspěchem pochybovat. S naší kávou v dripbagu stačí si zastavit na vhodném místě, připravit si svůj šálek kávy a vychutnat. Život je příliš krátký pro jízdu na špatných strojích a pití nekvalitní kávy. Užívej si život plnými doušky.

Jak kávu balíme

Za normálních okolností pomletá káva velice rychle oxiduje a ztrácí tak aroma a chuť. My tomu předcházíme. Díky tomu, že jsou pytlíčky bezprostředně po pomletí kávy baleny v ochranné atmosféře, nedochází ke ztrátě aroma a chuti kávy. Proto můžeme garantovat délku až jednoho roku, po kterou je káva v nejlepší kondici.

Návod na přípravu kávy v dripbagu

  1. Roztrhni obal a vytáhni drip bag.
  2. Utrhni horní část v místě vyznačených značek.
  3. Roztáhni drip bag pomocí papírových pacek a ty zahákni za okraj hrnku.
  4. Zalej horkou vodou plný filtr a po vykapání kávy ještě jednou až do vrchu.

Na 2 zalití získáš 150 ml skvělé kávy.

Tipy

Nenechávej vodu projít varem, při teplotě vody někde kolem 95°C získáš nejlepší chuť kávy.

Objevuj nové chutě, které nalezneš jen ve výběrové kávě. Jak bude káva chutnat najdeš v chuťovém profilu v černém ráměčku na krabičce s dripbagy. Svět výběrové kávy ti otevírá nové možnosti. Zjistíš, že káva může chutnat po oříšcích, po čokoládě, po různém ovoci a obsahuje další nepřeberné množství chutí a vůní.

Zákazníci, kteří koupili tento produkt, také zakoupili
Káva má výraznou sladkost jahod, tóny vanilky a díky vyšší aciditě je vhodná pro náročnější konzumenty. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
145,00 Kč
Káva je pro trošku náročnější konzumenty, kteří v šálku ocení střední aciditu a lehce ovocné tóny. Tato káva chutná po karamelu, jablku a těšit se můžeš na střední sladkost. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
130,00 Kč
Tato káva je ideální pro ty, kteří ve svém šálku kávy ocení vyšší aciditu a příjemnou sladkost. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
150,00 Kč
Stylový plecháček Kafe na dvou kolech je ideální pro přípravu kávy z drip bagu nebo pomocí jakékoliv jiné metody.
289,00 Kč