Plechovka Brazílie Mogiana Natural - 250 g

Káva v plechovce s retro etiketou pro všechny motorkáře. Káva je určena spíše pro konzervativnější konzumenty, kteří mají radši méně ovocné kávy. Balení v plechovce s jednocestným ventilem obsahuje 250 gramů zrnkové kávy. Káva je pražená pro espresso.
320,00 Kč
Výrobce: The Roses
Kód: P0070
Dodání Čerstvě upraženo dodáme nejpozději do 5 dnů
+ -

O kávě

Tato naturální Brazílie vyniká svou oříškovo-nugátovou chutí tóny čokolády. Jedná se tak o kávu pro nenáročné konzumenty, kteří mají radši kávy s velice nízkou aciditou, ale výraznou sladkostí a plností.

  • Země původu: Brazílie 
  • Producent: více malých farmářů
  • Proces zpracování: Natural 
  • Odrůda: Acaia, Bourbon, Catuai, Mundo Novo
  • Nadmořská výška: 900 – 1 050 m. n. m.
  • Chuťový profil: mléčná čokoláda, nugát, sušené švestky

Způsob zpracování kávy

Naturální způsob, často označovaný jako suchý. probíhá tak, že se hned po sesbírání a vytřídění třešně uloží na betonové plochy nebo africké postele, kde se nechají několik týdnů vysušit.
Díky sušení i s dužinou si zrnko z dužiny natáhne sladkost a ovocné tóny, jelikož dužina je sladká, podobně jako je tomu například u třešně. S tím že třešňová pecka představuje právě kávové zrno.
Díky tomuto sušení se zrno úplně oddělí od dužiny a při loupání není tedy vůbec náročné jej odstranit od dužiny, jak je tomu při mokrém zpracování.
Po vyloupání se zrno nechá ještě pár dní dosušit na slunci, na vlhkost kolem 10–12 %. Poté se zabalí do pytlů a exportuje se.
Káva zpracována naturálním způsobem má vyšší sladkost, plnější tělo s ovocnými tóny a silnější aroma, právě díky přírodní fermentaci.

O regionu, odkud káva pochází

Mogiana, jedna z nejstarších oblastí pěstování kávy v srdci Brazílie, je malebné údolí, které se rozprostírá podél hranic států São Paulo a Minas Gerais. Region je pojmenován po společnosti Companhia Mogiana, která vlastnila železnici vedoucí přes hornaté kávové oblasti. Železniční trať byla známá jako „kávový vlak“, protože usnadňovala ranou produkci a vývoz kávy. Tato okouzlující lokalita se může pochlubit bohatým a trvalým dědictvím pěstování kávy, jehož kořeny sahají až do 19. století. Dnes se v údolí Mogiana ročně vypěstuje více než 1 milion pytlů kávy.

O kávě

Tato naturální Brazílie vyniká svou oříškovo-nugátovou chutí tóny čokolády. Jedná se tak o kávu pro nenáročné konzumenty, kteří mají radši kávy s velice nízkou aciditou, ale výraznou sladkostí a plností.

  • Země původu: Brazílie 
  • Producent: více malých farmářů
  • Proces zpracování: Natural 
  • Odrůda: Acaia, Bourbon, Catuai, Mundo Novo
  • Nadmořská výška: 900 – 1 050 m. n. m.
  • Chuťový profil: mléčná čokoláda, nugát, sušené švestky

Způsob zpracování kávy

Naturální způsob, často označovaný jako suchý. probíhá tak, že se hned po sesbírání a vytřídění třešně uloží na betonové plochy nebo africké postele, kde se nechají několik týdnů vysušit.
Díky sušení i s dužinou si zrnko z dužiny natáhne sladkost a ovocné tóny, jelikož dužina je sladká, podobně jako je tomu například u třešně. S tím že třešňová pecka představuje právě kávové zrno.
Díky tomuto sušení se zrno úplně oddělí od dužiny a při loupání není tedy vůbec náročné jej odstranit od dužiny, jak je tomu při mokrém zpracování.
Po vyloupání se zrno nechá ještě pár dní dosušit na slunci, na vlhkost kolem 10–12 %. Poté se zabalí do pytlů a exportuje se.
Káva zpracována naturálním způsobem má vyšší sladkost, plnější tělo s ovocnými tóny a silnější aroma, právě díky přírodní fermentaci.

O regionu, odkud káva pochází

Mogiana, jedna z nejstarších oblastí pěstování kávy v srdci Brazílie, je malebné údolí, které se rozprostírá podél hranic států São Paulo a Minas Gerais. Region je pojmenován po společnosti Companhia Mogiana, která vlastnila železnici vedoucí přes hornaté kávové oblasti. Železniční trať byla známá jako „kávový vlak“, protože usnadňovala ranou produkci a vývoz kávy. Tato okouzlující lokalita se může pochlubit bohatým a trvalým dědictvím pěstování kávy, jehož kořeny sahají až do 19. století. Dnes se v údolí Mogiana ročně vypěstuje více než 1 milion pytlů kávy.

Zákazníci, kteří koupili tento produkt, také zakoupili
Káva v plechovce s retro etiketou je pro všechny motorkáře. Káva je pro trochu náročnější konzumenty, kteří v šálku ocení střední aciditu a lehce ovocné tóny. Chutná po karamelu, jablku a těšit se můžeš na střední sladkost. Balení v plechovce s jednocestným ventilem obsahuje 250 gramů zrnkové kávy. Káva je pražená pro espresso.
360,00 Kč
Tyto papírové filtry jsou určeny pro plastový, skládací nerezový i keramický dripper V60-02. Balení obsahuje 100 ks.
119,00 Kč
Káva je pro trošku náročnější konzumenty, kteří v šálku ocení střední aciditu a lehce ovocné tóny. Tato káva chutná po karamelu, jablku a těšit se můžeš na střední sladkost. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
130,00 Kč
Tato káva je určena spíše pro konzervativnější konzumenty, kteří mají radši méně ovocné kávy. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. 5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře.
130,00 Kč